Terug naar het overzicht

Speelproject Ouder-Kind project Tilburg

In Tilburg heeft Philadelphia een ouder/kind locatie.  Hier wonen twaalf moeders (of ouders) met een verstandelijke beperking die de zorg dragen voor één of meer kinderen. Een mooie locatie waarbij ouder(s) met hun kind(eren) een kwalitatief goed leven kunnen leiden, gericht op verbetering van hun leefsituatie binnen het gezin en hun sociale netwerk.

Deze locatie had een enorme behoefte aan een veilige speelplaats dichtbij huis. De moeders zijn door hun beperking vaak nog niet in staat om ergens in de stad een speelgelegenheid op te zoeken om daar met hun kind te gaan spelen. De moeders vinden het moeilijk om te spelen met hun kind, vaak hebben ze dit zelf in hun opvoeding ook niet meegekregen.. Door de realisatie van deze prachtige en veilige speelplaats kunnen de begeleiders de moeders leren spelen met hun kind. De Vrienden hebben dit project van harte ondersteund.

Marij van den Hout, coördinerend begeleider:
Onze vraag aan de Vrienden was een gebruikt speeltoestel, gezien op Marktplaats. Tijdens een adviesgesprek met de Vrienden werd ons deze optie ontraden gezien de veiligheidsvoorschriften die er bij de plaatsing van speeltoestellen komt kijken. Samen hebben we een nieuw prachtig plan gemaakt met zelfs meer speeltoestellen. De Vrienden zijn hiervoor gelden gaan werven. Dit vroeg wel wat geduld van de kinderen, maar we zijn enorm blij met de fantastische speelplaats. Vrienden bedankt!”
 

Deel dit project met je vrienden:Neem ook een kijkje bij andere projecten
Inschrijven nieuwsbrief

Live op Facebook!