Over ons

Van de Voorzitter

Soms is het goed om eens even stil te staan, pas op de plaats te maken. Nu, terwijl het inmiddels volop zomer is en we genieten van de zon, is dit moment aangebroken. Ik kan niet anders concluderen dan dat de Vrienden in het eerste halfjaar van 2018 heel veel werk hebben verzet.

Natuurlijk was daar op 13 januari ons eigen, inmiddels traditionele, nieuwjaarsconcert in Nunspeet. We organiseerden ook, in nauwe samenwerking met Philadelphia, de zoektocht naar het muziektalent 2018. Maar liefst zeven regionale muziekfeesten brachten ons, op 20 juni, naar de spectaculaire finale in theater de Flint in Amersfoort.
Ook op sportief gebied deden we volop mee bij het mede organiseren van het jaarlijkse Philadelphia voetbaltoernooi. Wederom een enorm groot succes met heel veel blije gezichten!

De Innovatheek, zeg maar ons uitleencentrum voor innovatieve hulpmiddelen, is een schot in de roos. Dagelijks ontvangen wij vanuit het hele land aanvragen. De reacties van gebruikers zijn overweldigend!
Vanzelfsprekend doen we meer, heel veel meer! De eerste snoezelbadkamers in Brummen zijn in gebruik genomen. Een werkelijk heel chique ingerichte ontmoetingsplek in Almere is onlangs feestelijk geopend. En dan heb ik nog niet eens gesproken over die projecten waarvoor we recentelijk zijn gestart met fondsenwerving. Ambitieuze projecten kan ik u verklappen. In o.a. Sneek en IJsselmuiden.

Al onze activiteiten, groot en klein, komen tot stand dankzij onze toegewijde medewerkers, vrijwilligers, maar zeker ook onze donateurs. Het maakt mij trots en heel dankbaar! Uiteindelijk telt bij ons dan ook het allerbelangrijkste en dat is een bijdrage kunnen leveren aan het levensgeluk van onze cliënten.
Ik wens iedereen een fijne, gezellige, en zinvolle zomer toe!


Hartelijke groet,
Robert Rem


Het bestuur

Het bestuur van de Vrienden van Philadelphia bestaat uit vijf personen:
Robert Rem, voorzitter
Ger Verhey, penningmeester
Geert Bos, bestuurslid
Gerrit Leene, bestuurslid
Frits Slootweg, bestuurslid

Het bestuur wordt ondersteund door:    
Diana van de Beek, secretaresse
Dianne Oortwijn, fondsenwerver
Martin Smit, financieel adviseur
Richard van Beek, chauffeur snoezelwagen en klusvriend

vlnr: Ger Verhey, Diana van de Beek, Frits Slootweg, Martin Smit, Robert Rem, Geert Bos, Dianne Oortwijn, Gerrit Leene
 

Ons Doel

De zorgvoorzieningen in Nederland behoren tot de beste van de wereld. Stichting Philadelphia Zorg krijgt daarom de ruimte als zorginstelling om mensen met een verstandelijke beperking met haar zorg- en dienstverlening te ondersteunen in een zo optimaal mogelijke kwaliteit van bestaan. Dit doet Philadelphia voor meer dan 7800 cliënten bij 500 locaties.

Ondanks die goede voorzieningen zijn er nog altijd veel zaken die niet uit de algemene middelen betaald kunnen worden, maar die wel van grote invloed zijn op de verbetering van kwaliteit en leven van onze cliënten.
Dit is nou precies waar Stichting Vrienden van Philadelphia zich hard voor maakt! De Vrienden van Philadelphia zet zich in voor het werven van  financiële middelen  om de wensen, ter verbetering van het welzijn van de cliënten, in vervulling te kunnen laten gaan. Ook nemen we initiatieven voor nieuwe activiteiten, denken mee in de ontwikkeling daarvan en ondersteunen ouders/verwanten en medewerkers bij de fondsenwerving voor projecten op locatie. 

Dit alles doen we met liefde, aandacht en plezier!
 

JAARREKENING 2016

Door op onderstaande link te klikken kunt u onze jaarrekening 2016 inzien:

jaarrekening 2016
 

ANBI

De stichting 'Vrienden van Philadelphia is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een ANBI heeft een aantal belastingvoordelen:

  • donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  • een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor het algemeen belang.
  • als een ANBI zelf schenkingen doet in het algemeen belang, hoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen.

Meer informatie kunt u vinden op www.belastingdienst.nl
 

Nalaten aan de Stichting Vrienden van Philadelphia

Mede dankzij nalatenschappen, die een groot deel uitmaken van onze inkomsten, kunnen we prachtige projecten realiseren voor de cliënten van Philadelphia.
Vanwege de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) hoeft de Stichting Vrienden geen successierecht of schenkingsbelasting te betalen. Een nalatenschap komt dus volledig ten goede aan de Stichting. Nalaten aan de Stichting Vrienden kan via een legaat of erfstelling.

Legaat of erfstelling
U kunt de Stichting Vrienden als begunstigde opnemen in uw testament. Er zijn twee mogelijkheden.
Legaat: de Stichting Vrienden wordt legataris en ontvangt een specifiek geldbedrag of een eigendom (legaat) uit uw nalatenschap.
Erfstelling: de Stichting Vrienden wordt (mede-)erfgenaam en ontvangt (een deel van) het bezit uit uw nalatenschap.

Testament
In een testament kunt u vastleggen aan wie u wilt nalaten. Samen met een notaris stelt u uw testament op. U legt in uw testament vast wie uw erfgenamen worden en aan wie u een legaat wilt nalaten. Tevens kunt u in uw testament vastleggen wie de erfenis-afhandeling zal verzorgen (de executeur).

Online uw testament regelen
Wist u dat u uw nalatenschap ook eenvoudig online kunt regelen? Dat kan bij NuTestament.nl. Daar regelt u makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u ons ook als begunstigde kunt opnemen. Ontdek hoe het werkt op NuTestament.nl.

Notaris
Bij de notaris kunt u ook terecht met uw vragen. Een notaris bij u in de buurt vindt u via de Notaristelefoon (0900-3469393 € 0,25 per minuut) of via  notaris.nl.

Heeft u vragen over nalaten aan de Stichting Vrienden?
Nalaten aan een goed doel is iets waar u goed over nadenkt. We begrijpen dat u zich vooraf goed wilt laten informeren over de besteding van uw geld. Heeft u specifieke vragen aan de Stichting Vrienden en wilt u zich laten informeren hoe uw bijdrage het verschil kan maken. Neem dan tijdens kantooruren contact op met Dianne Oortwijn, Fondsenwerver Stichting Vrienden van Philadelphia.
T: 06-57557904 E: d.oortwijn@philadelphia.nl
 

Werk je bij Philadelphia?

Je kunt jouw locatie aanmelden voor het lenen van bijvoorbeeld een fietslabyrint of een tovertafel uit de innovatheek. Wil je graag de snoezelwagen op je locatie? Of heb jij een idee voor een project? Lees meer op Mijn Philadelphia.


Inschrijven nieuwsbrief
Live op Facebook!