Over ons

Van de Voorzitter

Tijdens het schrijven van dit voorwoord schijnt de zon over mijn bureau en de stralen lijken hun weg te zoeken naar mijn toetsenbord. Het maakt het schrijven dit keer extra feestelijk.

En het is natuurlijk feest…..…ons 30 jarig jubileum vieren we gewoon door met veel, heel veel muziek. Uiteraard een fantastische start van het jaar met ons eigen nieuwjaarsconcert wederom met medewerking van het Gelders Fanfare Orkest. Maar ook de huiskamer-concerten voor EMB cliënten op locatie gaan dit jaar vanzelfsprekend door. En voor de vele fans………. de Muziekfeesten georganiseerd door het gehele land staan weer voor de deur! Blijf ons volgen voor de laatste updates!

Overigens liefhebbers van het politieorkest kunnen zich ook weer opgeven voor de optredens. Zie verdere informatie in de nieuwsbrief.

Noemenswaardig en waar ik dan ook met heel veel plezier en trots aan terugdenk is de opening van de beweeg- en beleeftuin van de prachtig nieuwe locatie Oosterlandenhof in IJsselmuiden. Wat een enorm geslaagd project!

Inmiddels zijn we ook gestart met de fondsenwerving voor een heel groot project in Sneek. Dit betreft een nieuw te bouwen kinderlocatie waar we een beweegtuin, snoezelkamer, een heuse muziekkamer en een speelhal voor de kinderen willen realiseren.

Donateurs en voetbalfans opgelet! Zet 15 juni vast in uw agenda! Bij VV Hierden gaan we weer voetballen en vieren we tevens het 10 jarig jubileum van het voetbaltoernooi dat we in betrokken samenwerking met Philadelphia organiseren.

Ik hoop dat u geniet van onze nieuwsbrief. Los hiervan kunt u ons natuurlijk ook altijd volgen via Facebook voor het allerlaatste nieuws!

Weet tijdens het lezen dat we ons als Vrienden met heel veel enthousiasme inzetten en blijven inzetten voor al onze cliënten! Daar kunt u op rekenen!


Hartelijke groet,
Robert Rem


Het bestuur

Het bestuur van de Vrienden van Philadelphia bestaat uit vijf personen:

Robert Rem, voorzitter
Mirella Janszen, penningmeester
Geert Bos, bestuurslid
Suzanne Leijendekkers, bestuurslid
Frits Slootweg, bestuurslid


Het bestuur wordt ondersteund door:   

Diana van de Beek, secretaresse
Dianne Oortwijn, fondsenwerver
Martin Smit, financieel adviseur
Richard van Beek, chauffeur snoezelwagen en klusvriend

 

vlnr: Ger Verhey, Diana van de Beek, Frits Slootweg, Martin Smit, Robert Rem, Geert Bos, Dianne Oortwijn, Gerrit Leene
 

Ons Doel

De zorgvoorzieningen in Nederland behoren tot de beste van de wereld. Stichting Philadelphia Zorg krijgt daarom de ruimte als zorginstelling om mensen met een verstandelijke beperking met haar zorg- en dienstverlening te ondersteunen in een zo optimaal mogelijke kwaliteit van bestaan. Dit doet Philadelphia voor meer dan 7800 cliënten bij 500 locaties.

Ondanks die goede voorzieningen zijn er nog altijd veel zaken die niet uit de algemene middelen betaald kunnen worden, maar die wel van grote invloed zijn op de verbetering van kwaliteit en leven van onze cliënten.
Dit is nou precies waar Stichting Vrienden van Philadelphia zich hard voor maakt! De Vrienden van Philadelphia zet zich in voor het werven van  financiële middelen  om de wensen, ter verbetering van het welzijn van de cliënten, in vervulling te kunnen laten gaan. Ook nemen we initiatieven voor nieuwe activiteiten, denken mee in de ontwikkeling daarvan en ondersteunen ouders/verwanten en medewerkers bij de fondsenwerving voor projecten op locatie. 

Dit alles doen we met liefde, aandacht en plezier!
 

JAARREKENING 2017

Door op onderstaande link te klikken kunt u onze jaarrekening 2017 inzien:

jaarrekening 2017
 

ANBI

De stichting 'Vrienden van Philadelphia is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een ANBI heeft een aantal belastingvoordelen:

  • donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  • een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor het algemeen belang.
  • als een ANBI zelf schenkingen doet in het algemeen belang, hoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen.

Meer informatie kunt u vinden op www.belastingdienst.nl
 

Nalaten aan de Stichting Vrienden van Philadelphia

Mede dankzij nalatenschappen, die een groot deel uitmaken van onze inkomsten, kunnen we prachtige projecten realiseren voor de cliënten van Philadelphia.
Vanwege de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) hoeft de Stichting Vrienden geen successierecht of schenkingsbelasting te betalen. Een nalatenschap komt dus volledig ten goede aan de Stichting. Nalaten aan de Stichting Vrienden kan via een legaat of erfstelling.

Legaat of erfstelling
U kunt de Stichting Vrienden als begunstigde opnemen in uw testament. Er zijn twee mogelijkheden.
Legaat: de Stichting Vrienden wordt legataris en ontvangt een specifiek geldbedrag of een eigendom (legaat) uit uw nalatenschap.
Erfstelling: de Stichting Vrienden wordt (mede-)erfgenaam en ontvangt (een deel van) het bezit uit uw nalatenschap.

Testament
In een testament kunt u vastleggen aan wie u wilt nalaten. Samen met een notaris stelt u uw testament op. U legt in uw testament vast wie uw erfgenamen worden en aan wie u een legaat wilt nalaten. Tevens kunt u in uw testament vastleggen wie de erfenis-afhandeling zal verzorgen (de executeur).

Online uw testament regelen
Wist u dat u uw nalatenschap ook eenvoudig online kunt regelen? Dat kan bij NuTestament.nl. Daar regelt u makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u ons ook als begunstigde kunt opnemen. Ontdek hoe het werkt op NuTestament.nl.

Notaris
Bij de notaris kunt u ook terecht met uw vragen. Een notaris bij u in de buurt vindt u via de Notaristelefoon (0900-3469393 € 0,25 per minuut) of via  notaris.nl.

Heeft u vragen over nalaten aan de Stichting Vrienden?
Nalaten aan een goed doel is iets waar u goed over nadenkt. We begrijpen dat u zich vooraf goed wilt laten informeren over de besteding van uw geld. Heeft u specifieke vragen aan de Stichting Vrienden en wilt u zich laten informeren hoe uw bijdrage het verschil kan maken. Neem dan tijdens kantooruren contact op met Dianne Oortwijn, Fondsenwerver Stichting Vrienden van Philadelphia.
T: 06-57557904 E: d.oortwijn@philadelphia.nl
 

Werk je bij Philadelphia?

Je kunt jouw locatie aanmelden voor het lenen van bijvoorbeeld een fietslabyrint of een tovertafel uit de innovatheek. Wil je graag de snoezelwagen op je locatie? Of heb jij een idee voor een project? Lees meer op Mijn Philadelphia.


Inschrijven nieuwsbrief

Live op Facebook!