Terug naar het overzicht

De beweegtas

De Vrienden hebben in samenwerking met o.a. de Johan Cruyff Foundation alle 500 locaties van Philadelphia voorzien van een ‘beweegtas’. De beweegtas maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze bewegingsactiviteiten aan te bieden aan cliënten met een verstandelijke of meervoudige beperking. Dat is belangrijk omdat onder mensen met een beperking overgewicht een groot probleem blijkt.
De beweegtas is een eenvoudig hulpmiddel om de cliënten te stimuleren om meer te bewegen. Door de tas te gebruiken ontdekken cliënten hun (fysieke) mogelijkheden, leren ze hun grenzen kennen en leren ze nieuwe vaardigheden. De beweegtas is samengesteld met sportmaterialen die uitnodigen om te bewegen. Naast materialen die verwijzen naar de reguliere sporten zoals voetbal of spelactiviteiten (pittenzakjes, partijlinten) zijn er ook materialen die zich meer lenen voor belevend bewegen (prikkelbal, bal met een belletje erin). De beweegtas is inmiddels bij www.nijha.nl ook bereikbaar voor andere zorginstellingen.

Tjal van den Berg, fysiotherapeut:
Regelmatig bewegen is nodig om gezond te blijven. Het houdt gewrichten soepel en voorkomt overgewicht. Bovendien is samen bewegen plezierig. Cliënten maken contact met elkaar. Ze lachen om de spelletjes, de prestaties en de flaters. En dat stimuleert om nog meer te bewegen. De Beweegtas helpt de begeleiders hierbij

Deel dit project met je vrienden:Neem ook een kijkje bij andere projecten
Inschrijven nieuwsbrief

Live op Facebook!